dimarts, 26 de maig del 2015

BUSCANT L’ALASKA (JOHN GREEN)

L’amor que desenvolupa el Miles cap a l’Alaska al llarg d’aquesta novel·la de John Green és comparable al descrit a la cançó Imagination de Shawn Mendes.
El Miles estima a l’Alaska i somia constantment amb el que passaria si ell aconseguís declarar-se i tenir una relació amb ella. Malgrat això, ell és ben conscient de que la jove té xicot i que només coqueteja amb ell per diversió, de manera que la seva possible relació amb l’Alaska quedaria a les seves fantasies.
És aquest aspecte dels sentiments del Miles cap a l’Alaska el que millor es veu reflectit a aquesta cançó, ja que el cantant parla de com als seus somnis pot ser amb la seva enamorada tot el que voldria ser, mentre fora de les seves fantasies només ha de conformar-se amb observar-la de lluny.
Un dels versos d’aquesta cançó que més em representen la relació del Miles i l’Alaska és “we walk, we laugh, we spend our time laughing by the oceanside”, és a dir, “nosaltres caminem, riem, passem el temps rient al costat del mar”. Una de les activitats que més feien junts els dos joves era fumar al costat del riu mentre parlaven i compartien secrets, idees, cites literàries i últimes paraules. Encara que la cançó mencioni el mar i al llibre es parli d’un riu, l’element aquàtic és comú a les dos històries.
Tot seguit, trobem que la cançó diu “I keep craving, craving you don’t know it but it’s true, can’t keep my mouth to say the words they wanna say to you”, que en català significa “segueixo desitjant, desitjant, tu no ho saps però és veritat, no puc fer que la meva boca digui les paraules que volen dir-te”. A Imagination, el cantant desitja a la seva enamorada, però no és capaç de parlar-li dels seus sentiments i dir-li que l’estima. Aquest sentiment d’impotència és el mateix que sent el Miles durant la primera part de la història, fins que la última cosa que aconsegueix dir a l’Alaska abans de la seva mort i mentre la jove s’adorm és que l’estima-. Finalment el Miles aconsegueix el coratge per declarar-se a la seva enamorada però no aconsegueix la relació que desitjava amb l’Alaska.
Finalment, trobem, cap al final de la cançó, un vers que diu “maybe this will be the night that we kiss for the first time” o “potser aquesta serà la primera vegada que ens besem” i podem relacionar-lo amb la nit a la que l’Alaska mor, doncs és la primera vegada que ella i el Miles es besen.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada